Productinformatie

MerkAtlas

Schopsteel ATLAS van Essenhout, gebogen T-steel in lengte 110 cm, met sterke doorgestoken hilt. Een schopsteel wordt vaak gebruikt samen met een steekbats, betonschop, schepbats, of een kabelschop. Lengte 110 cm is veruit de meest gevraagde lengte.

ATLAS schopstelen worden gemaakt uit Essen onderstammen, hierin zit het beste hout. Essenhout is taai, schokabsorberend en sterk. Het Essenhout ondergaat twee drogingsprocessen: tijdens het eerste drogingsproces worden gezaagde Essenhouten planken lucht gedroogd. Tijdens het tweede proces wordt het Essenhout in een klimaatkamer computergestuurd teruggedroogd. Door het terugdrogen krimpt de steel niet, blijft gereedschap muurvast aan de steel zitten en kan de doorgestoken hilt zonder lijm of nietje aan de steel geperst worden.

Vervolgens worden de ATLAS schopstelen in kokend water gebogen. Hierdoor buigt de houtnerf of draad in de steel mee en wordt voorkomen dat de nerf uit de steel loopt (een uitlopende nerf is zwakker). Het buigingsproces maakt de steel extreem sterk.

Als laatste wordt de ATLAS steel gewaxt met het plantaardige Carnauba. Dit zorgt ervoor dat het hout kan ademen, geen water of vuil opneemt en de mooie blanke kleur behoudt. Het waxen zorgt voor een langere levensduur en een prettige gladde steel, waardoor blaren worden voorkomen. Bovendien is het plantaardig waxen van stelen beter voor het milieu dan het gebruik van vernis of paraffine.

ATLAS schopstelen worden geheel Energieneutraal in Nederland gefabriceerd en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en uitvoeringen.

Atlas

ATLAS SCHOPSTEEL 110 CM GEBOGEN

Artikel nr.: 210810

MerkAtlas
€ 13,-
(incl. btw)

Laatst bekeken