Productinformatie

MerkAtlas

Blijhamsteel ATLAS van Essenhout, sterk gebogen T-steel in lengte 110 cm, met sterke doorgestoken hilt. Blijhamstelen zijn te herkennen aan de verdikte onderzijde van de steel. De verdikte onderzijde maakt de steel extra sterk en zorgt dat deze vast in de hand ligt. Deze ATLAS sterk gebogen Blijhamsteel wordt meestal gebruikt samen met een schepbats of steekbats.

ATLAS Blijhamstelen worden gemaakt uit Essen onderstammen, hierin zit het beste hout. Essenhout is taai, schokabsorberend en sterk. Het Essenhout ondergaat twee drogingsprocessen: tijdens het eerste drogingsproces worden gezaagde Essenhouten planken lucht gedroogd. Tijdens het tweede proces wordt het Essenhout in een klimaatkamer computergestuurd teruggedroogd. Door het terugdrogen krimpt de steel niet, blijft gereedschap muurvast aan de steel zitten en kan de doorgestoken hilt zonder lijm of nietje aan de steel geperst worden.

Vervolgens wordt de ATLAS steel gewaxt met het plantaardige Carnauba. Dit zorgt ervoor dat het hout kan ademen, geen water of vuil opneemt en de mooie blanke kleur behoudt. Het waxen zorgt voor een langere levensduur en een prettige gladde steel, waardoor blaren worden voorkomen. Bovendien is het plantaardig waxen van stelen beter voor het milieu dan het gebruik van vernis of paraffine.

ATLAS Blijhamstelen worden geheel energie neutraal in Nederland gefabriceerd en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en uitvoeringen.

Atlas

ATLAS BIJLHAMSTEEL 110CM STERK GEBOGEN

Artikel nr.: 110398

MerkAtlas
€ 13,75
(incl. btw)

Laatst bekeken